Formular de contact pe blog, simplu și rapid

Formularul de contact este un mijloc foarte rapid prin care cititorii sau potențialii clienți pot lua legătura cu tine prin e-mail. Dacă nu te descurci prea mult cu limbajul html, sau vrei să pui pe site un formular de contact simplu și rapid (așa cum sunt și eu:) ), atunci poți alege o soluție flexibilă – un plugin pentru wordpress cu care poți să-ți creezi ușor un formular de contact.

E vorba despre Contact Form 7 și îl găsești în librăria WordPress. Pentru a-l instala ai două variante:

  • după ce l-ai descărcat și dezarhivat (cu WinRAR sau 7Zip) îl urci pe ftp în plublic_html -> wp-content -> plugins, iar apoi îl activezi pe blog din meniul Plugins
  • a doua variantă e și mai simplă: din meniul Plugins selectezi Add New și apoi cauți Contact Form 7 și apeși Install. Îl activezi și gata.

Interfața e user friendly. După ce dai un nume formularului (eu am ales sugestiv „Contact”, mai jos ai mai multe tab-uri, ca și în imaginea alăturată.

formular-contact

Poți să modifici acele label-uri după bunul plac. Spre exemplu, în loc de „Your Name” poți scrie „Numele tău”, sau ce altceva vrei tu. De asemenea, în tab-ul Messages poți alege, după caz, ce mesaje să primească cel ce îți trimite e-mail.

După ce ai terminat cu editările copiezi codul generat automat în pagina unde vrei să apară formularul și asta e tot.

formular-contact-2

 

Comentarii

comentarii

One Comment

  1. Am folosit si eu multa vreme acest plugin pentru formulare de contact, dar m-am imprietnit cu un alt plugin care ofera cam aceleasi facilitati.
    Pentru Contract from, poti folosi Contact Form 7 Style pentru al personaliza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *