Regele Romei!

Când zici AS Roma, inevitabil te gândești la Francesco Totti. Legenda Giallorossi a ajuns la 40 de ani și continuă să joace fotbal la înalt nivel, în tricoul romanilor.

Totti e acel gen de fotbalist care te face să te îndrăgostești de sportul rege. Carismatic, cu o voință de fier, băiat serios care știe cu mingea și încă mai scutură plasele porților adverse. Alții, aproape de vârsta lui, sau de-o seamă au ales banii arabilor, el în schimb a rămas fidel echipei care l-a făcut fotbalist. Ca o mulțumire poate pentru clubul din capitala Italiei. E acolo din ’89, iar din ’92 se schimbă în vestiarul echipei mari.

Francesco mi-a sărit în ochii în urmă cu 16 ani. Era 29 iunie și un Amsterdam Arena mai portocaliu ca niciodată. Olanda sau Italia? Cine urma să joace împotriva Franței în finala Euro 2000. După 120 de minute încheiate fără gol au urmat loviturile de departajare. Totti a bătut al treilea pentru Italia, după ce Di Biaggio și Pessotto marcaseră. Avea 24 de ani și un tupeu fantastic, specific vârste. N-a dat nici tare, nici la firul ierbii. A ales o scăriță care nu i-a lăsat șanse lui van der Sar.


Peste vreo 15 ani, de data asta în tricoul Romei, Totti a ieșit din nou la rampă. Unic, cu un selfie alături de suporteri, după un gol marcat într-un derby cu Lazzio. Și-au mai fost destule!

Auguri per un Grande Campione!

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *