Volei: Campionii, din nou la fileu

Sezonul 2016-2017 din Divizia A1 la volei masculin debutează astăzi, iar campioana României, SCMU Craiova, va juca la Baia Mare, de la ora 18:00, cu echipa care a încheiat sezonul trecut pe locul al patrulea. Oltenii i-au eliminat pe cei din Baia Mare în semifinale, campionatul trecut.

Știința Explorări Baia Mare – SCMU Craiova este cel mai interesant meci al rundei inaugurala, dar nu se va vedea pe micile ecrane. În schimb, doritorii vor putea urmări partida în format LIVE TEXT pe site-ul frvolei.ro.

Craiova, mai activă pe piața transferurilor

La capitolul transferuri, Craiova a fost foarte activă în această pauză. Dănuț Pascu a renunțat la străinii cu care a abordat sezonul trecut și a adus în Bănie 6 voleibaliști, dintre care 3 români: Marian Bala, Răzvan Olteanu (amândoi de la Volei Municipal Zalău, vicecampioana României) și Silviu Sosun (Arcada Galați), dar și trei jucători străini: rusul Nikita Stulenkov, portughezul Marcel Keller Gill și bulgarul Zlatan Yordanov. De partea cealaltă, echipa din Baia Mare și-a completat lotul cu patru sportivi: Tamas Kaszap (Ungaria, ridicător, venit de la Asnières Volley 92, Franța, liga a doua), Ștefan Lupu (trăgător principal, VCM LPS Piatra Neamț), Robert Țuțea (trăgător secund, VCM LPS Piatra Neamț) și Artem Sushko (Rusia, trăgător secund, Academy Kazan, liga a doua Rusia).

Ambele echipe vor reprezenta România în noul sezon al Cupelor Europene

Va fi un sezon intens pentru băieții pregătiți de Dan Pascu și Claudiu Mitru. SCMU va juca în patru competiții: campionat, cupa României. Supercupa României – cu Volei Municipal Zalău și Liga Campionilor, acolo unde a fost repartizată în Grupa D, alături de campioana Italiei, DHL Modena, PGE Skra Belchatow (Polonia) – câştigătoare tur 2 şi Arago de Sete (Franţa) – câştigătoare tur 2. Primul meci al Craiovei în Liga Campionilor va avea loc, pe teren propriu, pe 6 decembrie. Și Știința Explorări va reprezenta România în acest sezon din cupele europene. Echipa din Baia Mare va juca în primul tur al Cupei CEV cu învinsa din partida Happoel Matte Asher Akko (Israel) – Hypo Tirol Innsbruk (Austria), ce se va juca în turul 2 al Ligii Campionilor.

Stelian Moculescu, invitatul special al gazdelor

Partida de astăzi, dintre Baia Mare și Craiova va fi urmărită din tribunele Sălii Sporturilor „Lascăr Pană” și de Stelian Moculescu. Cel mai de succes antrenor român a acceptat invitația gazdelor și va asista atât la jocul de astăzi, cât și la meciul din etapa a doua, atunci când Exporări va juca împotriva celor de la Volei Municipal Zalău. Moculescu a antrenat-o ultima dată pe Friedrichschafen, echipă unde a câștigat un trofeu al Ligii Campionilor, 18 titluri de campion în Germani și 19 cupe.

Sursa foto: scmcraiova.ro.

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *