Brânzeturi cum se… cuVin, la Banu Mărăcine

branzeturi-cum-se-cuvin Banu Mărăcine

Octombrie, a zecea lună a anului și episodul cu numărul 10 din Brânzeturi cum se… cuVin. De această dată, alături de brânzeturile de la Delaco au fost vinuri din Crama Banu Mărăcine.

Până să ajungem să degustăm am făcut cunoștință cu Hruba Banu Mărăcine, care este construită în anul 1984, o locație ce merită vizitată, dacă aveți drum prin zonă. Dacă nu și sunteți fan vinuri, musai să vă faceți timp s-o vizitați.

În ordinea numerelor de pe tricouri s-au degustat următoarele: 🙂

  • Sauvignon Blanc și Camembert
  • Cabernet Sauvignon și Grana Padano
  • Fetească Neagră și Cașcaval afumat.

Sunt un fan al vinului alb, așa că e ușor de ghicit ce combinație mi-a plăcut… Sauvignon Blanc, completat excelent de Camembert.

Apoi gazdele s-au gândit să ne facă o surpriză și ne-au servit cu vinars Roua Plaiului și ciocolată amăruie (99% cacao). Am aflat despre Roua Plaiului că, pe vremea când frecventam și nu prea grădinița (prin anul 1996) și eram prieten doar cu sucurile naturale și apa plată a luat medalia de argint la Salonul Internațional de la Geneva.

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *