Liniște, joacă Simona!

7 iunie, +30 de grade în București… cald, chiar și în Cișmigiu. Nu prea zărești picior de om nici măcar la terase. Te gândești că n-ar fi rău dacă meciurile de la Roland Garros s-ar juca în nocturnă, poate atunci s-ar aduna lume mai multă.

Mai spre Paris, Simona se pregătește de revanșa. N-au trecut nici trei săptămâni de la finala de la Roma, pe care Halep a pierdut-o cu Elina Svitolina. Nu că ucraineanca ar fi fost neapărat mai bună… o nenorocită de alunecare i-a stricat atunci jocul și glezna Simonei. Mai știți când eram mici și ne loveam… așa e la joacă.

Revenind… Svitolina mătura mai bine zgura de la Paris la începutul jocului și se distanțează. Decisiv. Simona pierde primul set la 3. Se aud deja primele „încurajări”. Setul secund continuă în nota de dominare a Elinei, care se distanțează la 5-1. Stop! Gata filmul! Luați-vă floricelele și plecați acasă! Faceți liniște, joacă Simona! Doar Simona, pentru că Svitolina n-a mai fost pe teren după acest moment. Se face 6-5 pentru a noastră, apoi Elina salvează cumva patru mingi de set și duce meciul în tie – break. Practic, amână sentința, cum se zice. Halep egalează la seturi, apoi își desăvârșește opera din sferturi u un ultim set la 0. Că așa le stă bine campioanelor!

Povestea merge mai departe și pare că finalul e unul anticipat. Urmează meciul pentru calificarea în finală, cu cehoaica Karolína Plíškova, apoi finala. Poate umplem terasele!

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *