Oh la la, Craiova!

Mon dieu ce victorie obținură fetele astea la handbal!

Când n-ai o zi tocmai bună în teren nu înseamnă că nu poți să câștigi. Trebuie să ai și noroc, dar și peste 4000 de suflete care să creadă în tine, chiar dacă în vreo 3 faze consecutive din extremă dai într-un zid numit Cleopatre Darleux. Cu franțuzoaicele de Brest Bretagne, SCM Craiova n-a făcut un meci mare. Fetele au început mai greu, au ratat mult, dar au avut alături un public cum doar în Bănie poți să vezi. Să bați din palme de la primul și până la ultimul fluier, să pleci răgușit acasă și să te gândești pe drum când ai mai trăit asemenea atmosferă. Dacă ai mai trăit!

Coregrafie SCM Craiova – Brest Bretagne / Cupa EHF

Povestea victoriei cu Brest începe cu aproape o oră de startul jocului, când pe strada de duce la Polivalentă puteai observa pâlcuri de oameni care se îndreptau spre sală. N-am mai văzut asta de la meciurile cu Oradea sau Asesoft, de pe vremea când Travis Bureau era stăpânul inelelor la Craiova. Între timp, oamenii s-au întors și înspre handbal, date fiind și rezultatele din ultima vreme. Craiova e lider în grupa din Cupa EHF, cu maximum de puncte pe teren propriu, iar în campionat fetele pregătite de Bogdan Burcea e pe ultima treaptă a podiumului. Și cu Brest n-a fost simplu deloc. Franțuzoaicele au condus ostilităţile mai mereu la patru goluri diferență, până spre final când SCM – ul a întors scorul la 16-15. Ca să ne facem o idee și mai buna la cele întâmplate în Polivalenta din Bănie trebuie menționat că Brest a avut în componență două handbaliste care în urma cu nici două luni au devenit campioane mondiale: portărița Cleopatre Darleux care a avut câteva parade enervat de bune și Allison Pineau, o mai veche cunoștință a românilor de pe vremea când juca la Oltchim Râmnicu Vâlcea sau HCM Baia Mare.

Cu pasiune și determinare obținem mult dorita calificare”, a fost mesajul galeriei craiovene. Și mai e doar un pas până la calificarea mult dorită în Bănie. Craiova joacă în ultima etapă din grupele EHF în Danemarca cu Randers, iar în caz de victorie, SCM bifează o nouă performanță europeană – sferturi de finală în competiția europeană.

Chapeaux, Craiova!

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *