Cupa Mondiala 2018, ziua 7: Certitudini

Mondialul din Rusia a ajuns la finalul primei saptamani, cu meciurile din etapa a doua din Grupa A si Grupa B. A fost o zi in care nu a fost loc de surprize, favoritele s-au impus pe linie si deja avem parte de cateva ceritudini.

Portugalia – Maroc 1-0: Doar Ronaldo

Cristiano Ronaldo isi continua marsul spre titlul de golgheter al turneului final din Rusia. Fotbalistul lui Reala Madrid a marcat din nou pentur Portugalia, de dasta aceasta aducand victoria. Dupa tripla din meciul inaugural, Ronaldo a marcat golul victorie contra Marocului, intr-o partida in care campioana europeana en-titre a suferit. Africanii au ratat la fel de mult ca si in fata Iranului, iar dupa acest rezultat isi fac bagajele, fiind eliminati.

Uruguay – Arabia Saudia 1-0: pe repede inainte

In Grupa A, lucrurile sunt cat se poate de clare inainte de ultima etapa. Dupa ce Rusia a defilat si cu Egitp, a venit randul Uruguay-ului sa mai adauge trei puncte zestrei. Sud americanii nu prea au stat la discutii cu sauditii, pentru care, singurul castig e ca au scapat mult mai ieftin decat in jocul cu Rusia. A marcat Suarez, in caz va intrebati care mai e viata lui la acest turneu final, iar intrebarea care se pune inaintea ultimei etape este cine intalneste pe Ronaldo si cine pe Iniesta si Diego Costa. Pentru ca, fie vorba intre noi, Iranul nu poate emite pretentii in fata Portugaliei, chiar daca joaca doar Ronaldo.

Iran – Spania 0 -1: tibia lui Diego

Ca tot vorbeam de iranieni, acestia au pierdut la limita cu Spania, dupa un meci in care unii au vrut sa tina de minge, iar altii n-au stiut cum s-o dea cat mai in afara stadionului. Diego Costa a fost responsabilul cu golul, la o faza in care mingea l-a lovit in tibie si a intrat in poarta. Dar nu-i asa, asta inseamna sa ai simtul portii, chiar si atunci cand adversarul da in minge ca sa scape de ea.

Nici astazi nu ne plictisim la Cupa Mondiala si foarte posibil sa avem parte de o rezolvare a calificarii si in Grupa C, asta in caz ca Australia sau Peru nu fac vreo surpriza, cu Danemarca si respectiv Franta. La final ne delectam cu Argentina – Croatia, meciul dupa care Messi si-ar putea lua adio la aceasta editie a Cupei Mondiale, daca Modric si ai sai fac un meci mare.

Foto: FIFA

Leave a Comment

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.